Ai psoriazis in placi, moderat spre sever? Atunci poate te intereseaza ce s-a discutat la Congresului Academiei Europene de Dermatologie şi Venerologie

Daca suferi de psoriazis în plăci, moderat spre sever, afla ca luna aceasta, la cea de-a 25-a ediţie a Congresului Academiei Europene de Dermatologie şi Venerologie, Sun Pharma a anunţat ultimele rezultate pozitive în două studii pentru Tildrakizumab, un medicament investigaţional pentru acest diagnostic.

 

Pe data de 1 octombrie, Sun Pharma a anunţat rezultate pozitive în două studii de fază 3 (reSURFACE 1 şi 2), pentru Tildrakizumab, un medicament investigaţional pentru psoriazisul în plăci, moderat spre sever, rezultatele fiind prezentate în premieră la sesiunea “Late breaking news” din cadrul Congresului Academiei Europene de Dermatologie şi Venerologie, unde sunt reunite, în fiecare an, cele mai recente cercetări şi descoperiri în domeniu.

“Suntem încântaţi că aceste rezultate de fază 3 ale Tildrakizumab confirmă încă o dată rolul central al IL-23, citokină reglatoare cheie şi ţintă a tratamentului în psoriazis. Tildrakizumab are potenţialul de a deveni un nou tratament care ajută pacienţii cu psoriazis moderat spre sever”, a spus Jesper Jensen, Executive Vice President, Biologics and Dermatology, Sun Pharma. “La Sun Dermatology, vrem să facem o diferenţă şi căutăm mereu să oferim soluţii prin produsele noastre, făcându-le accesibile şi disponibile pentru pacienţi şi profesionişti din domeniul sănătăţii”, a mai adăugat Jesper Jensen, Executive Vice President, Biologics and Dermatology, Sun Pharma.

Studiile clinice

Studiile clinice de Tildrakizumab au inclus peste 1800 de pacienţi, în peste 200 de centre de cercetare din întreaga lume. Astfel, 63% dintre pacienţi au obţinut 75% remisiune cutanată, indexul PASI 75 (PASI = Psoriasis Area Sensitivity Index, Indexul de severitate a psoriazisului) fiind atins până în săptămâna 12 de tratament, după doar două injecţii, iar 77% dintre pacienţi au obţinut 75% remisiune cutanată după 28 de săptămâni de tratament cu trei injecţii în doză de 100 mg Tildrakizumab. Similar, o medie de 57% şi 66% dintre pacienţi au obţinut un scor de “remisiune” sau “afectare minimă” la Evaluarea Globală a Medicului – Physician’s Global Assessment (PGA), după tratamentul cu o doză de 100 mg în săptămânile 12, respectiv 28.

În cazul dozei de 200 mg, o medie de 64% şi 78% dintre pacienţi au obţinut PASI 75 în săptămânile 12, respectiv 28. De asemenea, 59% şi 69% dintre pacienţi au obţinut scor de “remisiune” sau “afectare minimă” în săptămânile 12, respectiv 28.

Mai mult, rezultatele au arătat că un număr mai mare de pacienţi care au primit Tildrakizumab au obţinut PASI 90 şi 100 comparativ cu placebo şi etanercept. În medie, 37% şi 36% dintre pacienţii trataţi cu Tildrakizumab au obţinut PASI 90 în săptămâna 12 cu doza de 100 mg, respectiv 200 mg, procentele crescând la 54%, respectiv 59%, în săptămâna 28. În mod corespunzător, o medie de 13% dintre pacienţii trataţi cu Tildrakizumab au obţinut PASI 100 în săptămâna 12, indiferent de doză, cu o creştere la 24% pentru 100 mg şi 30% pentru 200 mg în săptămâna 28.

Profilul de siguranţă general al Tildrakizumab, în ambele studii de fază 3, a fost similar cu datele observate în studiile raportate anterior. Incidenţele infecţiilor severe, tumorilor maligne şi evenimentelor cardiovasculare majore au fost scăzute şi similare în toate grupele de tratament (1-3%).

“Pentru pacienţii cu psoriazis boala este cea mai importantă, iar ei se luptă zilnic cu efectele deseori debilitante ale acestei boli cronice. În studiile noastre, am observat că efectele selective ale Tildrakizumab au îmbunătăţit semnificativ remisiunea cutanată, oferind o opţiune terapeutică potențială pentru mulţi pacienți, cu administrare trimestrială”, a declarat Dr. Kristian Reich, Profesor de Dermatologie la Universitatea Georg-August din Gottingen şi specialist în boli inflamatorii la Dermatologikum Hamburg, Germania.

Rezultatele următoarelor studii de fază 3 vor fi prezentate în cadrul evenimentelor ştiinţifice viitoare, în prezent pregătirile pentru autorizarea Tildrakizumab în SUA şi Europa fiind în curs de desfăşurare. În iulie 2016, Sun Pharma a anunţat încheierea unui acord strategic de licenţiere cu Almirall S.A. (Spania) pentru dezvoltarea şi comercializarea Tildrakizumab în Europa.

In cazul in care nu stiai asta despre psoriazis

Psoriazisul este o boală cronică autoimună care afectează pielea. În SUA există un număr de aproximativ 7.5 milioane de pacienţi cu psoriazis, iar la nivel global acest număr creşte până la aproximativ 125 milioane. Psoriazisul este o boală necontagioasă care determină creşterea rapidă exagerată a celulelor pielii, având ca rezultat apariţia unor plăci tegumentare îngroşate. Cea mai comună formă de psoriazis, psoriazisul în plăci, se manifestă prin apariţia unor porţiuni de piele îngroşată, roşie, acoperită cu solzi de culoare albă care pot provoca mâncărimi şi dureri, pielea devenind uscată, crăpată şi sângerând cu uşurinţă. În ciuda opţiunilor de tratament existente, multe persoane cu psoriazis în plăci continuă să sufere din cauza persistenţei simptomelor acestei boli cronice, care le afectează calitatea vieţii de zi cu zi.

Despre Tildrakizumab

Tildrakizumab este un anticorp anti-IL-23p19 monoclonal umanizat, investigaţional, conceput pentru a bloca selectiv citokina IL-23. Având o ţintă atât de precisă, tildrakizumab are potenţialul de a contribui la controlul celulelor patogene responsabile de procesul inflamator în psoriazis, având un impact limitat asupra restului sistemului imunitar.

Sun Pharma Logo.png

 

 

 

Despre Sun Pharmaceutical Industries Ltd. (CIN – L24230GJ1993PLC019050):

Sun Pharma este a cincea cea mai mare companie farmaceutică de produse generice şi specializate din lume şi liderul pieţei farmaceutice din India. O afacere integrată pe verticală şi o echipă extrem de calificată ne permit să livrăm produse de calitate, în timp util şi la preţuri accesibile. Oferim medicamente de înaltă calitate, profund apreciate de clienţi şi pacienţi din peste 150 de ţări de pe întreg mapamondul. Prezenţa globală a Sun Pharma este susţinută de 47 de facilităţi de producţie localizate pe 6 continente, centre de cercetare şi dezvoltare în întreaga lume şi o echipă multiculturală, formată din peste 50 de naţionalităţi. Veniturile consolidate în perioada martie 2015-martie 2016 sunt de aproximativ 4.3 miliarde dolari, dintre care 2.1 miliarde dolari reprezintă contribuţia pieţei din SUA. În India, compania se bucură de prima poziţie în topul recomandărilor medicale din 12 specialităţi, având 32 de branduri prezente în top 300 branduri farmaceutice din India. Sun Pharma este prezentă în peste 100 de pieţe emergente şi în 6 pieţe din Europa de Vest. Divizia Global Consumer Healthcare ocupă un loc din primele 10 în 4 pieţe globale. Sun Pharma deţine 14 facilităţi de producţie API (ingrediente farmaceutice active) în întreaga lume şi promovează excelenţa prin inovaţie având o echipă de mai mult de 2000 de oameni de ştiinţă şi investind anual 8% din cifra de afaceri în cercetare şi dezvoltare. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi http://www.sunpharma.com şi Twitter @SunPharma_Live.

 

Dragoste & psoriazis,

Cosmina

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s